Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

 

Słoiczek takich pysznych jabłek daje mnóstwo kulinarnych możliwości. Możesz dodać je do szarlotki, śniadaniowego muesli lub ciasteczek. Warto zrobić od razu cały słoik i wsadzić do lodówki.

CYKORIA - mus z jabłek


Składniki:

  • 4 jabłka np.Szara Reneta
  • 2 łyżeczki cynamonu CYKORIA
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego CYKORIA
  • 2 łyżki pokruszonych orzechów włoskich
  • 2 łyżki rodzynek CYKORIA

Przygotowanie.

  • Jabłka myjemy, kroimy na pół, wydrążamy gniazda nasienne a następnie układamy na papierze do pieczenia skórką do góry.
  • Pieczemy w temp. 200 stopni bez przykrycia przez ok. 30 minut.
  • Jeszcze gorące wydrążamy łyżką ze skórek, dodajemy cukier wanilinowy oraz cynamon i blendujemy na gładką masę a następnie mieszamy z orzechami. Smacznego!

Chcesz kupić nasze produkty?

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0