Share on Facebook0Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

gotowanie jest proste

 

Składniki

  • 4 szklanki domowego bulionu lub 3 łyżki Smakosza Extra z Natury CYKORIA + 4 szklanki wody
  • 5 szt dużych marchewek lub 10 mniejszych
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • Sól do smaku
  • 1 łyżeczka imbiru mielonego CYKORIA
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego CYKORIA
  • 1 duża cebula + 2 pory (biała część) + 2 łyżki masła

 

Przygotowanie

Cebule obieramy i kroimy razem z porem w talarki a następnie dusimy na maśle do miękkości. Marchew obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze części i wrzucamy do gorącego bulionu lub wody z dodatkiem Smakosza Extra. Kiedy marchew będzie odpowiednio miękka (al. dente) blendujemy ją z kaszą jaglaną. W razie potrzeby dodajemy więcej wody.

Całość doprawiamy do smaku imbirem, pieprzem i solą.  Podajemy z grzankami, dekorujemy natką pietruszki i czarnuszką.

Smacznego!

gotowanie jest proste

Share on Facebook0Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0