Słodkie, pyszne, mocno czekoladowe!

CYKORIA - babeczki czekoladowe


Składniki:

  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 1 kostka masła
  • 4 jajka
  • 0,75 szklanki cukru pudru CYKORIA
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia CYKORIA
  • 1 cukier wanilinowy CYKORIA
  • 0,75 szklanki mleka
  • 0,5 tabliczki czekolady

Do dekoracji:

  •  1 opakowanie polewy o smaku czekoladowym CYKORIA
  • 1 torebka posypki dekoracyjnej o smaku kakaowo-waniliowym CYKORIA

Przygotowanie.

  • Czekoladę kroimy na małe kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami ciasta a następnie przekładamy do silikonowych form na babeczki.
  • Pieczemy w temp. 185 stopni przez ok. 30 minut.
  • Kiedy babeczki będą gotowe, podgrzewamy polewę w kąpieli wodnej
  • Gorącą polewę wylewamy na babeczki, całość posypujemy posypką dekoracyjną. Smacznego!

Chcesz kupić nasze produkty?

Zapisz

Zapisz