Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1

Tą zdrową i pożywną przekąskę możesz wziąć ze sobą do pracy lub zapakować do szkolnego plecaka Twojego dziecka. Wystarczy tylko pokroić gruszki, posypać je odpowiednią przyprawą i wrzucić do piekarnika na 2 godziny!

CYKORIA - chipsy z gruszki

Składniki:

  • 4 duże gruszki
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika CYKORIA

Przygotowanie.

  • Gruszki myjemy a następnie kroimy wzdłuż na grubość 1mm.
  • Posypujemy przyprawą do piernika i rozkładamy na blachach, wyłożonych papierem do pieczenia.
  • Pieczemy 20 minut w temp. 150 stopni a następnie zmniejszamy moc grzania i suszymy w temp. 90-100 stopni przez ok. 1-2h (w zależności od pożądanej chrupkości).
  • W połowie suszenia obracamy je na drugą stronę. Smacznego!

Chcesz kupić nasze produkty?

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1