Liście jarmużu mają duża białka, witamin i minerałów. Jednym słowem – są bardzo zdrowe. Można z nich przygotować pyszne chipsy – spróbujcie sami!

CYKORIA - chipsy z jarmużu

 

Składniki:

  • 3-4 gałązki jarmużu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2  łyżeczki Smakosza Extra z Natury CYKORIA
  • 1-2 łyżeczki soku z cytryny

Przygotowanie.

  • Jarmuż myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki, koniecznie usuwają usuwając grube łyka a następnie wkładamy do miski i mieszamy z cytryną (pomoże utrzymać zielony kolor), oliwą oraz Smakoszem Naturalnym. Każdy kawałek jarmużu powinien być dokładnie pokryty oliwą.
  • Gotowy jarmuż układamy na papierze do pieczenia tak, aby poszczególne kawałki nie stykały się ze sobą a następnie wkładamy na 2-3 minuty do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
  • W zależności od preferencji możemy dodać chili, słodką paprykę lub dowolną, ulubioną przyprawę. Smacznego!

Chcesz kupić nasze produkty?

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz