Boczek, cebula i roszponka! I to wszystko na pysznej pizzy domowej roboty. Warto zrobić ją w większej ilości, podpiec trochę w piekarniku, ostudzić i zamrozić. Tak przygotowaną pizzę możemy wykorzystać potem w razie potrzeby. Po wyjęciu z zamrażarki wystarczy włożyć ją do dobrze nagrzanego piekarnika (230 stopni) na ok. 5 minut i pyszny posiłek gotowy!

CYKORIA - pizza z boczkiem, cebulą i roszponką

Składniki:

  • 1 torebka drożdży suszonych instant CYKORIA
  • 1 łyżeczka cukru
  • 0,5 kg mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki oliwy
  • ciepła woda
  • 200g tartej mozarelli
  • dowolny sos pomidorowy lub przygotowany z naszego przepisu
  • pieprz czarny CYKORIA
  • 2 łyżki przyprawy do pizzy CYKORIA
  • 1 duża cebula pokrojona w pół talarki
  • 200g boczku wędzonego pokrojonego w 1/2 cm paski
  • 4 garście roszponki

Przygotowanie.

Pizzę przygotuj wg przepisu z tego linku

Przed pieczeniem połóż na niej cebulę, boczek. Całość posyp przyprawą do pizzy. Po upieczeniu dodaj roszponkę.

Smacznego!

Chcesz kupić nasze produkty?

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz