Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1

Boczek, cebula i roszponka! I to wszystko na pysznej pizzy domowej roboty. Warto zrobić ją w większej ilości, podpiec trochę w piekarniku, ostudzić i zamrozić. Tak przygotowaną pizzę możemy wykorzystać potem w razie potrzeby. Po wyjęciu z zamrażarki wystarczy włożyć ją do dobrze nagrzanego piekarnika (230 stopni) na ok. 5 minut i pyszny posiłek gotowy!

CYKORIA - pizza z boczkiem, cebulą i roszponką

Składniki:

  • 1 torebka drożdży suszonych instant CYKORIA
  • 1 łyżeczka cukru
  • 0,5 kg mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki oliwy
  • ciepła woda
  • 200g tartej mozarelli
  • dowolny sos pomidorowy lub przygotowany z naszego przepisu
  • pieprz czarny CYKORIA
  • 2 łyżki przyprawy do pizzy CYKORIA
  • 1 duża cebula pokrojona w pół talarki
  • 200g boczku wędzonego pokrojonego w 1/2 cm paski
  • 4 garście roszponki

Przygotowanie.

Pizzę przygotuj wg przepisu z tego linku

Przed pieczeniem połóż na niej cebulę, boczek. Całość posyp przyprawą do pizzy. Po upieczeniu dodaj roszponkę.

Smacznego!

Chcesz kupić nasze produkty?

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1