Share on Facebook13Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Składniki dla 2 osób:

  • 30dag mielonego mięsa wołowego
  • 4-5 łyżek bułki tartej
  • ½ szklanki mleka
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki lub suszu z pietruszki CYKORIA (niekoniecznie)
  • 2 łyżki siekanego koperku lub suszu z liścia kopru CYKORIA (niekoniecznie)
  • 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego lub Smakosza Extra z natury CYKORIA
  • Sól i pieprz do smaku CYKORIA
  • Olej do smażenia
  • masło

Przygotowanie

Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle do momentu, aż będzie szklista. Przekładamy do miski, dodajemy mięso mielone, jajko i wszystkie przyprawy i zieleninę. Bułkę tartą moczymy w mleku, odsączamy i także dodajemy do miski. Całość dokładnie wyrabiamy a następnie formujemy sznycelki i wrzucamy je na rozgrzany olej. Smażymy na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony lub dłużej, jeśli lubimy porządnie wysmażone mięso.

Share on Facebook13Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0