Share on Facebook0Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

gotowanie jest proste

Pyszny, mocno czekoladowy i błyskawiczny w przygotowaniu!

Składniki na domowy budyń

  • 0,5l mleka
  • 1 łyżka cukru (lub czegokolwiek innego do słodzenia np. płynnego karobu, miodu, syropu klonowego)
  • 2 łyżki kakao lub 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego CYKORIA
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka masła

lub 0,5 l mleka +  1 opakowanie budyniu czekoladowego CYKORIA.

Przygotowanie

Wszystkie składniki podgrzewamy w garnku, intensywnie mieszając. Kiedy masa zacznie gęstnieć, zdejmujemy garnek z gazu i mieszamy jeszcze trochę a następnie przelewamy do pucharka. Studzimy a następnie wkładamy na 1h do lodówki.

 Smacznego!

gotowanie jest proste

Share on Facebook0Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0