Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Prosta w przygotowaniu i niezwykle aromatyczna dzięki dodatkowi przyprawy do piernika. Tak przygotowana gruszka jest idealnym dodatkiem do ucieranego ciasta, naleśników i różnego rodzaju deserów np. budyniu.

gotowanie jest proste

 

Składniki:

  • 4 duże, miękkie gruszki
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego CYKORIA
  • 1 łyżka stołowa przyprawy do piernika CYKORIA

Przygotowanie

  • Gruszki myjemy, obieramy ze skóry, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę a następnie podsmażamy na maśle, dodajemy cukier wanilinowy i przyprawę do piernika.
  • Dusimy do momentu, aż woda z owoców częściowo odparuje.
  • Po przygotowaniu masę możemy dodatkowo zblendować. Smacznego!

Chcesz kupić nasze produkty?

Zapisz

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0