Share on Facebook20Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1

CYKORIA-dżem-z-rabarbaru

Pyszny i mocno kwaśny! Idealny do kanapek i różnych deserów. Do przygotowania w 5 minut!

 

Składniki:

  • 1kg rabarbaru
  • 1/3 szklanki wody
  • 1/2kg cukru
  • 1 torebka Konfiturki marki CYKORIA
  • Sok z 1 cytryny

Przygotowanie.

Rabarbar myjemy, ścieramy zdrewniałe części i kroimy w 1cm kawałki. Dodajemy wodę oraz Konfiturkę i zagotowujemy. Wlewamy sok z cytryny, wsypujemy cukier i gotujemy 1-2 minuty, intensywnie mieszając. Przekładamy do wyparzonych i osuszonych ręcznikiem słoików i natychmiast szczelnie zakręcamy. W zależności od preferencji możemy dodać więcej wody.

Chcesz kupić nasze produkty?

Share on Facebook20Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1