Jajka i boczek, to pożywne śniadanie, które da nam energię co najmniej na kilka godzin! Inspiracji na przygotowanie jajecznicy w innej wersji szukaj tutaj.

Jajecznica z boczkiem

Składniki na 1 osobę:

  • 3 jajka
  • 25g-50g boczku
  • Pieprz grubo mielony CYKORIA

Przygotowanie

Boczek kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu. Po ok. 2-3 minutach, dodajemy jajka i intensywnie mieszamy. Jajecznica powinna być gotowa po ok. 1 minucie lub po 2 min (jeżeli lubimy bardziej ściętą). Jajecznicę posypujemy pieprzem a następnie przekładamy na talerz lub jemy wprost z patelni.

Nasza rada: Jajecznicy z boczkiem nie solimy, ponieważ boczek sam w sobie jest słony.

Smacznego!

Zapisz

Zapisz

Zapisz