Soczyste pomidory, świeży szczypiorek i pyszna jajecznica. Śniadanie idealne!

Jajecznica

Składniki na 1 osobę:

  • 3 jajka
  • 6 pomidorków koktajlowych lub 1 średni pomidor
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • Pieprz grubo mielony CYKORIA
  • Sól do smaku

Przygotowanie

  • Masło wrzucamy na rozgrzaną patelnię.
  • Dodajemy rozbełtane w misce jajka i intensywnie mieszamy, podważając szpatułką spód jajecznej masy do pożądanego stanu wysmażenia. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojone pomidorki.
  • Jajecznicę przekładamy na talerz, posypujemy natką pietruszki, szczypiorkiem i grubo mielonym pieprzem.
  • Solimy do smaku.

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz