Share on Facebook30Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest3

Gotowanie_jest_proste

Jajka to nieodłączny element Wielkanocnego menu. Poniżej prosty przepis na jajka z cebulką i roszponką – żeby było bardziej kolorowo. No i zdrowo.

Składniki dla 4 osób:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 plastry szynki
  • 1-2 zielone cebulki dymki
  • Sól do smaku
  • Pieprz grubo mielony CYKORIA
  • Do dekoracji: roszponka lub natka pietruszki, rzeżucha, szczypiorek

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo a następnie kroimy każde z nich wzdłuż, nie niszcząc skorupek. Wydrążamy delikatnie środek jajka i kroimy go w kostkę razem z szynką.

Dymkę szatkujemy tasakiem.

Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem. Masę przekładamy do skorupek. Dekorujemy kawałkami roszponki.

Smacznego!

Chcesz kupić nasz produkt?

Share on Facebook30Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest3