Share on Facebook11Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1

gotowanie jest proste

Sosy na ciepło wspaniale podkreślają smak ryb, mięs oraz warzyw. Są szybkie w przygotowaniu i nie wymagają specjalnych zdolności kulinarnych. Dzieci z pewnością będą nimi zachwycone 🙂

Przygotowanie sosu na ciepło

  • Jedną porcję masła (np. 1 łyżkę) podgrzej z tą samą ilością mąki (1 łyżką)
  • Kiedy składniki się połączą, dolej 1-1,5 szklanki bulionu/mleka i mieszając, podgrzej całość
  • Dodaj sól i ulubione składniki (czosnek lub koperek lub podsmażone grzyby, cebulę itp), dopraw pieprzem i innymi przyprawami
  • Zmniejsz ogień i gotuj całość pod przykryciem kilka minut

Poniżej linki do sosu:

 

Share on Facebook11Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1