Share on Facebook0Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1

 

Kapusta z zasmażką i koperkiem smakuje naprawdę super! Najlepiej pasuje do schabowego, ale z samymi ziemniakami też daje radę. Smacznego!

CYKORIA - kapusta zasmażana

Składniki dla 4-6 osób:

  • 2 główki młodej kapusty
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki masła
  • Sól do smaku
  • 2 łyżeczki pieprzu mielonego CYKORIA
  • 2 łyżeczki Smakosza Extra z Natury CYKORIA
  • 3 kulki ziela angielskiego CYKORIA
  • 2 liście laurowe CYKORIA
  • 6 łyżek suszu z koperku CYKORIA

Przygotowanie.

  • Z kapusty wycinamy głąby a resztę warzywa drobno szatkujemy.
  • Zalewamy wodą do wysokości kapusty, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i Smakosza Naturalnego, gotujemy pod przykryciem ok.15 minut lub do momentu, aż będzie miękka.
  • Przecedzamy przez sitko i wyjmujemy liście laurowe. Wodę z gotowania zlewamy do garnuszka.
  • Robimy zasmażkę. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy mąkę i intensywnie mieszamy i po chwili dodajemy wodę z gotowania kapusty w ilości, która pozwoli uzyskać konsystencją budyniu.
  • Zasmażkę i kapustę przekładamy do większego garnka, dokładnie mieszamy, dodajemy koperek, pieprz oraz sól do smaku. Smacznego!

Chcesz kupić nasze produkty?

 

 

Share on Facebook0Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1