Share on Facebook15Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest3

gotowanie jest proste

Nie możecie doczekać się truskawek? Jeśli tak, to mamy dla Was coś pysznego: mocno truskawkową kaszę jaglaną! 🙂 Do przygotowania w kilka minut!

Składniki:

  • 0,5 szklanki kaszy jaglanej
  • Szczypta soli
  • 2 szklanki mrożonych lub świeżych truskawek
  • 2 szklanki mleka
  • połowa, wydrążonej laski wanilii lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego CYKORIA
  • 2 łyżki miodu
  • Liście świeżej mięty do dekoracji

Przygotowanie

Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku a następnie gotujemy z mlekiem, solą i cukrem wanilinowym lub wanilią ok. 15 minut. Przykrywamy pokrywką, zdejmujemy z gazu i odstawiamy, aby napęczniała. Truskawki myjemy, kilka zostawiamy do dekoracji, resztę blendujemy z kaszą na gładką masę. Jeśli używamy mrożonych truskawek, przed zblendowaniem zalewamy je wrzącą wodą, aby łatwiej było je zmiksować.

Tak przygotowaną kaszę przelewamy do miseczek, polewamy miodem i dekorujemy kawałkami owoców i miętą.

 Smacznego!

Share on Facebook15Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest3