Kubek kaszy, szklanka świeżych lub mrożonych borówek, kilka dodatków i mamy pyszne śniadanie dla 2 osób! Spróbujcie sami!

CYKORIA - kasza jaglana z borówkami

Składniki dla 2 osób:

  • 0,5 szklanki kaszy jaglanej
  • 0,5 torebki cukru wanilinowego CYKORIA
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru pudru CYKORIA
  • 1 szklanka świeżych lub mrożonych borówek
  • Liście świeżej mięty do dekoracji

Przygotowanie.

  • Kaszę przelewamy na sitku wrzącą wodą.
  • Przekładamy do garnka, uzupełniamy wodą 1 cm powyżej kaszy i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut a następnie dodajemy masło, cukier wanilinowy i mieszamy do połączenia się składników.
  • Garnek przykrywamy pokrywką i odstawiamy, aby kasza napęczniała.
  • Kiedy będzie już gotowa, dodajemy borówki (w przypadku mrożonych wyjmujemy je godzinę wcześniej z zamrażarki) i cukier puder, mieszamy i przekładamy ją do miseczek.
  • Całość dekorujemy świeżą miętą.

Chcesz kupić nasze produkty?

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz