Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1

Szpinak i kozi jogurt to idealna kompozycja! A jaka zdrowa! Taki koktajl to idealne uzupełnienie każdego śniadania! Jeżeli używamy mrożonego szpinaku, odmroźmy go dzień wcześniej w lodówce i odsączmy z nadmiaru wody.

CYKORIA - koktajl szpinakowy

 

Składniki:

  • 0,5 l kefiru lub koziego jogurtu
  • Garść szpinaku lub 1-2 kostki mrożonego
  • 3 łyżki posiekanego, świeżego koperku lub suszu z kopru CYKORIA
  • 2-3 liście jarmużu
  • 1 szczypta pieprzu mielonego CYKORIA
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Przygotowanie.

  • Liście szpinaku dokładnie myjemy tak, aby usunąć piasek.
  • Jarmuż przepłukujemy pod bieżącą wodą.
  • Wszystkie składniki blendujemy razem i od razu przelewamy do wysokich szklanek.
  • Podajemy od razu po przygotowaniu razem z szerokimi rurkami. Smacznego!

Chcesz kupić nasze produkty?

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1