Warto mieć porcję krewetek w zamrażarce. Można dodać je do makaronu lub podać jako samodzielne danie. Ich zaletą jest szybki czas przygotowania – potrzeba zaledwie 3 minut, żeby je ugotować! Dzisiaj prezentujemy przepis na błyskawiczną w przygotowaniu przekąskę  – krewetki z pysznym sosem czosnkowym.

CYKORIA - krewetki z sosem czosnkowym

Składniki dla 2-4 osób:

  • 0,5 kg krewetek Black Tiger (mogą być mrożone)
  • 0,5 szklanki majonezu
  • 0,5 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka soli czosnkowej CYKORIA
  • Pieprz mielony czarny CYKORIA
  • 1 cytryna
  • Patyczki do szaszłyków
  • 2-3 łyżeczki natki pietruszki lub suszu natki pietruszki CYKORIA

Przygotowanie.

  • Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy sól czosnkową, susz z pietruszki oraz pieprz do smaku a następnie przelewamy do miseczek.
  • Cytrynę parzymy wrzątkiem i kroimy na ćwiartki.
  • Krewetki myjemy i wrzucamy do wrzątku na 3 minuty lub smażymy ok. 5 minut na patelni z dodatkiem masła. Nadziewamy na drewniane patyczki (niekoniecznie).
  • Wykładamy na talerz krewetki, obok podajemy sos, ćwiartki cytryny i kawałki świeżej lub podpieczonej bagietki. Smacznego!

 

Chcesz kupić nasze produkty?

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz