Share on Facebook28Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

CYKORIA - kwiaty dyni w tempurze

To propozycja zwłaszcza dla wszystkich, którzy uwielbiają panierki w różnych postaciach. Przygotowane w ten sposób kwiaty dyni są niezwykle pyszne, aromatyczne i bardzo chrupiące. Mniam, mniam !

Składniki dla 2 osób:

  • 10 kwiatów dyni (lub cukinii)
  • duża kulka białej mozzarelli w zalewie
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego CYKORIA
  • Szczypta czerwonej papryki ostrej CYKORIA

Składniki na ciasto:

  • 0,5 szklanki lodowatej wody
  • 0,5 szklanki mąki
  • 1 żółtko
  • Szczypta soli

Dodatkowo: olej do smażenia

Przygotowanie.

  • Mąkę mieszamy z wodą, żółtkiem i solą i wkładamy na chwilę do zamrażarki.
  • W tym czasie kwiaty dyni (lub cukinii) myjemy, odcinamy z nich pręciki i osuszamy na ręczniku papierowym.
  • Do środka każdego kwiatu wkładamy kawałek mozzarelli a następnie szczyptę soli, pieprzu i papryki.
  • Płatki kwiatów zawijamy na górze a następnie maczamy w przygotowanym cieście i smażymy ok.1-2minut z każdej strony w gorącym oleju, do uzyskania złotego koloru.

Podajemy od razu po przygotowaniu.

Chcesz kupić nasze produkty?

 

Share on Facebook28Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0