gotowanie jest proste

Błyskawiczne w przygotowaniu! I niesamowicie pyszne!

Składniki:

  • 2 białka
  • 200ml cukru pudru CYKORIA
  • 300ml potrójnie mielonego maku
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 opakowanie polewy o smaku czekoladowym CYKORIA

Dodatkowo: mak

Przygotowanie

Białka ubijamy z cukrem i limonką na sztywną masę. Kiedy będzie, gotowa, dodajemy mak i delikatnie mieszamy a następnie wykładamy łyżką na papier do pieczenia. Wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika na ok. 10-12 minut. Kiedy ostygną, delikatnie podważamy je nożem, przekładamy na drugą stronę i układamy na tacce.

Polewę podgrzewamy w garnuszku, zgodnie z przepisem na opakowaniu a następnie wylewamy na ciastka i dekorujemy makiem.

Smacznego!