Share on Facebook47Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2

gotowanie jest proste

Kostki z mintaja to fajna opcja na błyskawiczny obiad! Warto mieć go w zamrażarce na „czarną godzinę”. Jego przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut, co jest niewątpliwym plusem. Dodaj do niego sałatę lub zwykłą, kiszoną kapustę i przygotuj sobie prosty obiad!

Składniki dla 2 osób:

  • 2-4 kostki mrożonego filetu z mintaja
  • 2 łyżeczki przyprawy do ryb lub Smakosza Extra z Natury CYKORIA lub sól oraz pieprz czarny CYKORIA
  • 1 jajko, mąka do panierowania oraz bułka tarta lub  panierka CYKORIA
  • Olej do smażenia
  • cytryna

Przygotowanie

Filety opłukujemy pod zimną wodą, skraplamy sokiem z cytryny i oprószamy przyprawą a następnie zanurzamy kolejno w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej lub gotowej panierce. Rybę smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony do momentu, aż filet nabierze złotego koloru.

Podajemy z sałatą lub kiszoną kapustą.

Smacznego!

Share on Facebook47Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2