Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest3

Jogurt naturalny a do tego ulubiona marmolada. Pysznie, zdrowo i szybko!

Omlet biszkoptowy

Składniki na 2 omlety:

  • 6 jajek
  • 2 czubate łyżki mąki
  • 2 szczypty soli
  • Masło do smażenia
  • Szczypta sody oczyszczonej CYKORIA
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego lub śmietany
  • 2 łyżki dowolnej marmolady np. wiśniowej, truskawkowej

Przygotowanie

  • Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy mikserem na gęstą, puszystą masę.
  • Dodajemy żółtka, mąkę, sól i sodę oczyszczoną.
  • Całość delikatnie mieszamy.
  • Połowę porcji wylewamy na rozgrzaną patelnię z masłem i smażymy na średnim ogniu.
  • Kiedy spód omletu będzie złocisty, przewracamy go na drugą stronę i odkładamy na talerzyk.
  • Czynność powtarzamy.
  • Gotowe omlety wykładamy na talerze. Polewamy jogurtem, ozdabiamy kleksami z marmolady.

Smacznego!

Zapisz

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest3