Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2

Szybki w przygotowaniu, bez zbędnych dodatków. Słodyczy dodaje mu cukier puder.

Omlet francuski z cukrem pudrem

Składniki dla 2 osób:

  • 6 jajek
  • 2-3 łyżki mleka
  • Sól
  • Masło do smażenia
  • cukier puder CYKORIA

Przygotowanie

  • Jajka rozbełtujemy w misce z mlekiem i solą.
  • Na rozgrzaną patelnię z masłem wylewamy połowę masy i smażymy, podważając w trakcie smażenie drewnianą szpatułką spód omletu.
  • Kiedy omlet jest ścięty, przewracamy go na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę jednak nie za długo tak, aby  z jego środek był wilgotny.
  • Gotowy omlet przekładamy na talerz i posypujemy obficie cukrem pudrem. Smacznego!

Zapisz

Zapisz

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2