Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

 

Pasta z awokado to fajny pomysł na nudę w kuchni. Można posmarować nią kanapkę lub zjeść z dodatkiem pomidorów. Szybka w przygotowaniu, fajnie doprawiona – po prostu pyszna!

CYKORIA - pasta z awokado


Składniki dla 1-2 osób:

  • 1 bardzo dojrzałe awokado (miękkie)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sok z połowy limonki
  • Szczypta pieprzu grubo mielonego CYKORIA
  • Szczypta papryki chili CYKORIA
  • Szczypta soli

Przygotowanie.

  • Awokado parzymy wrzątkiem, kroimy na pół i wydrążamy środek łyżeczką.
  • Przekładamy do miski i ugniatamy widelcem.
  • Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, oliwę oraz sok z limonki. Całość doprawiamy chili, pieprzem i solą. Smacznego!

Chcesz kupić nasze produkty?

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0