Są świetnym dodatkiem do mięs oraz warzyw. I doskonale smakują! Warto dodać do nich zieloną fasolkę szparagową! Ten duet zawsze będzie udany! Nie masz w domu mięsa? Zjedz same warzywa!

Cykoria_ pieczone_ziemniaki

Składniki dla 4 osób:

  • 1 kg ziemniaków
  • 30 dag zielonej fasolki (może być mrożona)
  • 2-3 łyżki przyprawy do ziemniaków CYKORIA
  • 3-4 łyżki masła
  • Do dekoracji: roszponka

Przygotowanie.

  • Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie, półcentymetrowe krążki a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  • Dodajemy fasolkę, przyprawę i masło a następnie dokładnie mieszamy.
  • Pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku w temp. 200 stopni pod folią aluminiową lub w żaroodpornym naczyniu. Pod koniec pieczenia zdejmujemy folię lub pokrywkę naczynia, w którym pieczemy, żeby składniki ładnie się zarumieniły.

Chcesz kupić nasze produkty?