Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

 

Z podsmażoną cebulką! Po prostu rozpływają się w ustach!

CYKORIA-ruskie-pierogi

Składniki na ciasto:

  • 700ml mąki pszennej
  • 400ml gorącej wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki oliwy

Składniki na farsz:

  • 200ml białego sera
  • 200ml purée z ugotowanych ziemniaków
  • Sól
  • Pieprz mielony CYKORIA

Dodatkowo: 1 cebula + oliwa z oliwek

Przygotowanie.

  • Biały ser rozgniatamy widelcem, łączymy z purée ziemniaczanym, doprawiamy z solą i pieprzem. Wszystkie składniki ciasta mieszamy w malakserze.
  • Odrywamy kawałek, rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm.
  • Przy pomocy szklanki odciskamy kształt koła, na środek wkładamy farsz, boki łączymy i zaciskamy palcem.
  • Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy 2 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
  • Czynność powtarzamy do momentu wyczerpania się składników.

Jak zrobić dobre ciasto na pierogi? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj.

Chcesz kupić nasze produkty?

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0