Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1

Pyszne i mocno owocowe! Zapraszamy na domowe pierogi z borówkami! Jeśli masz w domu malakser, ich przygotowanie zajmie Ci najwyżej pół godziny!

CYKORIA-pierogi-z-borówkami

Składniki na ciasto:

  • 700ml mąki pszennej
  • 400ml gorącej wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki oliwy

Składniki dodatkowe:

  • 1 szklanka borówek
  • 1 szklanka śmietany
  • 0,5 torebki cukru wanilinowego CYKORIA

Przygotowanie:

  • Składniki ciasta wkładamy do malaksera i dodajemy tyle wrzątku, aby ciasto było miękkie, ale nie lepiło się do rąk.
  • Masę studzimy, rozwałkowujemy na grubość kilku mm i wycinamy z niej dowolny kształt np. szklanką
  • Łyżką nakładamy porcję borówek i cukier wanilinowy.
  • Składamy pieroga na pół i zlepiamy boki.
  • Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy na średnim ogniu 1-2 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
  • Po ugotowaniu odcedzamy na sitku, wykładamy na talerze, polewamy śmietaną i w razie potrzeby posypujemy cukrem wanilinowym.

Jak zrobić dobre ciasto na pierogi? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj.

Chcesz kupić nasze produkty?

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1