CYKORIA - roladki z indyka

Roladki z indyka ze szpinakiem to fajna opcja na urozmaicenie domowego menu. Nie lubisz szpinaku? Dodaj ananasa i stwórz swój ulubiony smak!

Składniki dla 2-4 osób:

  • kawałek filetu z indyka
  • 1 pęczek świeżego, dokładnie wypłukanego szpinaku
  • 4 ząbki czosnku lub 2-3 łyżeczki czosnku suszonego CYKORIA
  • pieprz mielony CYKORIA
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • Kawałek fety

Przygotowanie.

  • Filet myjemy pod bieżącą wodą, spłaszczamy tłuczkiem do mięsa, obsypujemy solą i pieprzem a następnie układamy na nim trochę szpinaku i fetę. Całość ciasno zwijamy, tworząc roladkę.
  • Na rozgrzaną patelnię z masłem, wrzucamy roladkę i smażymy z każdej strony po ok. 10 minut na średnim ogniu a następnie kroimy w krążki i przekładamy na talerz. Na tę samą patelnię wrzucamy pozostałą część szpinaku, ząbki czosnku i szczyptę soli. Smażymy 2-3 minuty, aż szpinak zmięknie i przekładamy na talerze z roladkami.
  • Całość polewamy oliwą z oliwek i posypujemy świeżo mielonym pieprzem.

Chcesz kupić nasze produkty?