Owoce do mięsa? Dlaczego nie! Jeśli macie ochotę na słodki dodatek, spróbujcie naszego przepisu na pyszne śliwki do mięs, które idealnie podkreślają smak gęsi oraz kaczki. Z rodzynkami oraz naszą przyprawą do pierników.

CYKORIA - duszone śliwki do mięsa na słodko

 

Składniki:

  • 1 kg śliwek węgierek
  • 100g masła
  • 2 garście rodzynek CYKORIA
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki przyprawy do pierników CYKORIA
  • Sok z 0,5 cytryny
  • 100 ml wody

Przygotowanie

  • Śliwki myjemy, wydrążamy i smażymy na maśle do momentu, aż trochę zmiękną.
  • Dodajemy cytrynę, miód, przyprawę do piernika, rodzynki i wodę a następnie dusimy ok. 5-10 minut lub dłużej, w zależności od żądanej konsystencji. Smacznego!

Chcesz kupić nasze produkty?

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz