Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest3

Owoce do mięsa? Dlaczego nie! Jeśli macie ochotę na słodki dodatek, spróbujcie naszego przepisu na pyszne śliwki do mięs, które idealnie podkreślają smak gęsi oraz kaczki. Z rodzynkami oraz naszą przyprawą do pierników.

CYKORIA - duszone śliwki do mięsa na słodko

 

Składniki:

  • 1 kg śliwek węgierek
  • 100g masła
  • 2 garście rodzynek CYKORIA
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki przyprawy do pierników CYKORIA
  • Sok z 0,5 cytryny
  • 100 ml wody

Przygotowanie

  • Śliwki myjemy, wydrążamy i smażymy na maśle do momentu, aż trochę zmiękną.
  • Dodajemy cytrynę, miód, przyprawę do piernika, rodzynki i wodę a następnie dusimy ok. 5-10 minut lub dłużej, w zależności od żądanej konsystencji. Smacznego!

Chcesz kupić nasze produkty?

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest3