Share on Facebook0Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

 

Doskonale podkreśla smak pieczonych lub gotowanych warzyw oraz różnego rodzaju mięs. Niesamowity aromat nadaje mu nie tylko czosnek, ale także gałka muszkatołowa i grubo mielony pieprz. Jego bazą jest aromatyczny, domowy bulion. Jeśli nie macie go w domu, możecie zastąpić go naszym nowym Smakoszem Naturalnym, wykonanym z suszonych warzyw, ziół oraz przypraw.

CYKORIA - sos czosnkowy na ciepło

Składniki:

  • 1 kopiasta łyżka mąki
  • 1 kopiasta łyżka masła
  • 1,5 szklanki domowego bulionu lub 1,5 szklanki wody i 1-2 łyżki Smakosza Extra z Natury CYKORIA
  • Sól
  • Pieprz grubo mielony CYKORIA
  • 2 ząbki czosnku lub 1 łyżeczka czosnku suszonego CYKORIA
  • Szczypta gałki muszkatołowej CYKORIA

Przygotowanie.

  • Masło podgrzewamy z mąką w garnuszku do momentu, aż powstanie budyniowa masa.
  • Wlewamy bulion i intensywnie mieszamy.
  • Dodajemy gałkę muszkatołową, obrany i wyciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek (lub czosnek suszony) a następnie gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut.
  • Doprawiamy pieprzem i gotowe! Smacznego!

Chcesz kupić nasze produkty?

 

Share on Facebook0Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0