Share on Facebook0Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2

gotowanie jest proste

Galaretka w proszku to super opcja na szybki deser, nie tylko w przypadku niespodziewanych gości. Warto mieć ją w szufladzie na wypadek, kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Wolisz zrobić galaretkę samodzielnie? Możesz zastąpić ją owocami, żelatyną i odrobiną cukru. Ten sposób też jest bardzo prosty!

Składniki dla 2 osób:

  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej CYKORIA
  • 2 szklanki truskawek bez szypułek
  • 0,5 szklanki śmietanki 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • Posypka dekoracyjna owocowo-kakaowa CYKORIA

Przygotowanie

Galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu a następnie studzimy. Truskawki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki  łączymy z chłodną galaretką, wlewamy do pucharków i wstawiamy na ok. ½ h do zamrażarki a następnie do lodówki.

Tuż przed podaniem ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem a następnie wykładamy ją na galaretkę. Całość dekorujemy ulubioną posypką.

 Smacznego!

Share on Facebook0Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2