Wystarczy podgrzać żelatynę, zmiksować ją z wszystkimi składnikami i gotowe! Bez pieczenia, bez brudzenia się i na szybko! Opcja dla zapracowanych!

CYKORIA - Wielkanocna pascha

Składniki:

  • 250 dag tłustego twarogu
  • 200 ml śmietany 18proc.
  • 200 ml cukru pudru CYKORIA
  • 1 cukier wanilinowy CYKORIA
  • 3 łyżeczki żelatyny wieprzowej zwykłej CYKORIA
  • 100 ml mleka
  • 1 paczka rodzynek CYKORIA
  • Masło do wyłożenia formy
  • Mała paczka kokosu CYKORIA

Przygotowanie.

  • Żelatynę rozpuszczamy w mleku. Po 20 minutach podgrzewamy na ogniu, nie odpuszczając do wrzenia i studzimy.
  • Twaróg miksujemy ze śmietaną, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
  • Dodajemy żelatynę, kokos oraz rodzynki i delikatnie mieszamy.
  • Masę przekładamy do miski, wysmarowanej masłem i wkładamy do lodówki na całą noc.
  • Następnego dnia dekorujemy kokosem, obkładamy pisankami i podajemy na stół.

Chcesz kupić nasze produkty?

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz