CYKORIA - Wielkanocne babeczki

Wersja dla zapracowanych! Szybka w przygotowaniu!

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki tortowej
  • 0,5 szklanki wiórek kokosowych CYKORIA + odrobina do posypania
  • 1 kostka masła w temp. pokojowej
  • 4 jajka
  • 3/4  szklanki cukru pudru CYKORIA
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia CYKORIA
  • 1 cukier wanilinowy CYKORIA
  • 3/4-1 szklanki mleka

Na lukier:

  • 300ml cukru pudru CYKORIA
  • 15ml przecedzonego przez sitko soku z cytryny
  • 15 ml gorącej wody

Przygotowanie.

  • Wszystkie składniki ciasta mieszamy i przekładamy do silikonowych form na babeczki. Pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 25-30 minut.
  • Przygotowujemy lukier: cukier puder ucieramy intensywnie z cytryną oraz gorącą wodą. W razie potrzeby dodajemy więcej wody lub cukru.
  • Gotowe babeczki polewamy lukrem i posypujemy kokosem. Smacznego!

Chcesz kupić nasze produkty?