Share on Facebook18Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2

CYKORIA-zupa-brokułowa

Podstawą tej zupy są brokuły, tarty ser oraz nasze przyprawy, które idealnie zastępują domowy bulion. Aby przygotować brokułową, potrzebujesz zaledwie 15 minut! Możesz ugotować jej więcej i nadmiar schować do lodówki. Albo zamrozić na ‚czarną godzinę’.

Składniki:

  • Paczka mrożonych brokułów
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 liście laurowe Cykoria
  • 4 kulki ziela angielskiego Cykoria
  • 3 łyżki tymianku Cykoria
  • Sól
  • Pieprz mielony czarny Cykoria
  • 2 łyżki masła
  • 100dag tartej mozarelli

Przygotowanie.

  • Brokuły skrapiamy cytryną, wrzucamy do wrzątku i gotujemy z wszystkimi przyprawami i solą przez ok. 10 minut na średnim gazie.
  • Pod koniec gotowania dodajemy masło, wyjmujemy liść laurowy i ziele angielskie a następnie całość blendujemy.
  • Dodajemy żółty ser, doprawiamy do smaku pieprzem.
  • Podajemy z makaronem lub grzankami.
  • Ozdabiamy listkami świeżego tymianku.

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Share on Facebook18Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2