Share on Facebook15Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1

gotowanie jest proste

Składniki:

  • 400ml puszka pomidorów w zalewie
  • 2 szklanki domowego bulionu lub 2 szklanki wody + 2 łyżki Smakosza Extra z Natury CYKORIA
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 łyżki bazylii CYKORIA lub liście świeżej bazylii
  • Sól
  • Pieprz CYKORIA do smaku
  • 1 szklanka tartego, żółtego sera

Przygotowanie

Bulion lub wodę ze Smakoszem Extra zagotowujemy razem z pomidorami. Dodajemy kaszę, a następnie blendujemy. Doprawiamy do smaku bazylią, pieprzem i ewentualnie solą. Dodajemy żółty ser, czekamy chwilę, aż ser się rozpuści i podajemy na stół z grzankami czosnkowymi, bagietką lub chlebem.

 Smacznego!

Share on Facebook15Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1