Share on Facebook26Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2

Jej sekretem jest gałka muszkatołowa. To dzięki niej zupa smakuje wyśmienicie. Jest pyszna i pożywna, idealna nie tylko na zimowy obiad.

CYKORIA-zupa-selerowa

Składniki:

  • 1l domowego bulionu (przepis na jego przygotowanie znajdziecie tutaj ) lub 1l wody i 3-4 łyżki Smakosza Extra z Natury
  • 2 duże selery
  • 2 duże ziemniaki
  • 4 liście laurowe Cykoria
  • 4 kulki ziela angielskiego Cykoria
  • Pieprz mielony czarny Cykoria
  • Szczypta gałki muszkatołowej Cykoria
  • 3 łyżki majeranku Cykoria
  • 3 łyżki tymianku Cykoria
  • 2 łyżki masła

Przygotowanie.

  • Susz warzywny gotujemy z pokrojonymi w kostkę selerami i ziemniakami oraz liściem laurowym, zielem angielskim i solą.
  • Po ok. 20 minutach wyjmujemy liść laurowy i całość miksujemy.
  • Dodajemy majeranek, tymianek, pieprz oraz masło, gałkę i tyle wody, aby powstał gęsty krem.
  • Chwilę podgrzewamy, solimy do smaku, doprawiamy pieprzem i podajemy na stół z grzankami lub pajdą chleba.

Smacznego!

Chcesz kupić nasze produkty?

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Share on Facebook26Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2