Share on Facebook0Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Doskonała do ciast oraz na kanapkę. Idealnie podkreśla także smak pieczonej kaczki i gęsi. Poniżej wersja z cynamonem i cytryną. Spróbujcie, jaka jest pyszna!

CYKORIA - smażona żurawina z cynamonem

Składniki:

  • 1kg żurawiny
  • 0,5 kg cukru
  • Sok z połówki cytryny
  • 1 łyżeczka cynamonu CYKORIA

Przygotowanie.

  • Żurawinę gotujemy z cukrem na małym ogniu przez ok. 20-30 minut.
  • Dodajemy sok z cytryny, cynamon, całość mieszamy i gotujemy jeszcze parę minut.
  • Tak przygotowaną żurawinę przekładamy do wyparzonych słoików a następnie zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Smacznego!

Chcesz kupić nasze produkty?

Share on Facebook0Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0